For Aina Lillegård Løtveit og On Porjai Hagen stod Bysenteret høyt på lista da de skulle finne et nytt sted å etablere seg i Harstad. Torsdag 23.mars åpner sentrene dørene til nisjébutikken som per nå blir senterets eneste innenfor sportsbransjen.

Etter snart åtte år i bransjen er det ingen tvil om at Aina og On Porjai (On) har preget bybildet i Harstad – på svært positivt vis. Ikke bare har de drevet butikk, men de har også fått med seg lokalbefolkningen på intervalltreninger i forbindelse med Løpskarusellen i byen. Samtidig som at de har sponset flere arrangementer som har dreid seg om temaet løp; hvordan få bedre løpeteknikk, med mer.

Personlig service

Det er ingen tvil om at Aion har gjort stor suksess opp gjennom årene, og med spesielt fokus på godt fottøy til løp eller lettere turer, samt gode analyser for at nettopp du skal få skoene som passer deg – har damene gjort seg godt bemerket med konseptet.

– Hva vil du si er karakteristisk med Aion?

– Vi byr på personlig og god service, samtidig som at vi er selve tryggheten når du skal kjøpe deg nye joggesko. Sortimentet vårt er av høy kvalitet, og vi er opptatte av at kundene våre skal få de beste skoene med seg hjem, sier Aina.

Hun legger til at de stikker seg ut i markedet.

– Vi er en nisjébutikk og styrer sortimentet vårt selv. Slik skiller vi oss fra de store sportskjedene.

Drømmen som gikk i oppfyllelse

Utenom å ha drevet aktivt med hver sin idrettsgren, har Aina og On jobbet sammen i sportsbransjen siden 1995 – tidligere for en større sportskjede. Da det ble kjent at denne skulle avvikles, satte damene ideen om å satse på sko og bekledning til løp og lettere turer ut i livet.

Siden 2009 har de driftet Aion med lokasjon i sentrum.

Torsdag 23.mars flytter damene inn på Bysenteret, og per nå blir de den eneste nisjébutikken innenfor sjangeren løp som en vil finne på senteret. I de nye lokalene på senteret skal damene få boltre seg på vel 200 kvadratmeter, hvor 150 av dette målet vil bli brukt som ren salgsflate.

– Hvorfor valgte dere å flytte inn på Bysenteret?

– Vi var inne i et veiskille fordi kontrakten vår var på vei til å gå ut, og siden det allerede skjer mye utbygging i Harstad, ønsket vi å bidra til at handelen skulle bli mer kompakt. Dette i kombinasjon med at vi ønsket å være mer tilgjengelige for kundene våre, samt få lengre åpningstider, gjorde at vi valgte Bysenteret, forteller Aina.

Allerede før innflytningsdatoen føler damene seg hjemme på senteret.

– Vi føler at vi flytter inn til selve hjertet av Harstad nå, og vi vet at dette var det absolutt beste alternativet for oss, sier Aina og legger til:

– Flesteparten av kundene våre har ikke gitt annet enn gode tilbakemeldinger på at vi skal flytte. Jeg tror neppe vi blir mindre synligere i bybildet, men at vi bidrar til å trekke folk inn til Bysenteret.