Kalde vintermåneder er lik tiden for å krype under pleddet med en varm suppe i fanget. Denne gode følelsen av velvære vil vi i Jordbærpikene gi kundene våre også.


 

I hele januar og februar kan du derfor finne vår smakfull og vegetariske grønnsaksuppe på menyen.

Med en deilig miks av grønnsaker, linser og kikerter – toppet med revet parmesan og friske urter, blir denne herligheten servert med vårt hjemmebakte foccaciabrød til.

Vi vet at månedene vi nå er inne i er kalde, og derfor ønsket vi å tilby kundene våre noe de kan varme seg på.

I mellomtiden kan vi friste deg med disse gode oppskriften fra kokeboka «Søtt for Gud og hvermann», et samarbeid mellom Lars Lian og Jordbærpikene:

Varm spansk sjokolade:

  • 3 dl. vann
  • 2 dl. melk
  • 120 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 ss. kakao
  • 1 dl melk
  • 1 ss maisenna
  • 100 gram mørk sjokolade, hakket (evt. litt Rom)

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann, melk, sukker, kakao og vaniljestang (ikke del opp stangen)
  2. Rør ut maisenna med 1 dl. melk, tilsett dette i kakaoblandingen og kok opp under omrøring. Trekk sjokoladen fra platen og rør inn sjokoladen.
  3. Hell i kopper og server gjerne med churros som dyppes i den kremaktige sjokoladen. Husk – server med skje!

Skjermbilde 2017-01-05 kl. 16.08.51

Foto: Fra boka «Søtt for Gud og hvermann»


Churros:

Denne nydelige spanske spesialiteten er perfekt til varm spansk sjokolade. I tillegg er den lett å lage:

Til 8 personer:

  • 2,5 dl. melk
  • 120 gram smør
  • 1/4 ts sukker
  • 4 egg
  • 140 gram hvetemel
  • Frityrolje
  • 1 vaniljestang

Vendes etter koking i 150 gram sukker og 2 ts kanel

Slik gjør du:

  1. Kok opp melk med smør. Tilsett hvetemel og rør med en tresleiv til du får en fast deig som slipper kjelen.
  2. Legg den varme deigen i en kjøkkenmaskin og pisk inn eggene til massen er glatt. Sett over en gryte med frityrolje.
  3. Sprøyt fingertykke strimler med vannbakkels rett i oljen, ca. 10 cm lange
  4. Kok strimlene i oljen til de er brune, vend dem med en gaffel slik at de blir kokt på begge sider. Løft dem opp og legg dem på et kjøkkenpapir så fettet renner av, vend dem så i en blanding av sukker og kanel.

spanske-churros

Foto: Fra boka «Søtt for Gud og hvermann»

Velkommen til oss på Jordbærpikene!